img
img

 

Congress Programme

Day 1 - 19 October 2020 (Monday)
8.00am Registration/Refreshments
9.00am Congress Start

Plenary 1: Industry 4.0 and Future Technologies
Chair: EA, Austrade, and Swinburne Melbourne?

In this plenary, the current state of Industry 4.0 (IR4) implementation and its associated benefits and advantages in various industry sectors will be the main discussion. Stories of successful implementations of IR4 and how they have shaped the world in terms of creating smart future will be shared by the invited plenary speakers. In addition, the future of IR4 and how it is affecting the world in leading to future cut-edge technologies will also be in the discussions.
9:00am Speaker #1 (20 mins)
9:20am Speaker #2 (20 mins)
9.40am Speaker #3 (20 mins)
10.00am Discussion (20 mins)
10.30am Opening Ceremony
10:30am Arrival of Guests/Media
10:40am Arrival of The Chief Minister of Sarawak & Patron of AAEC 2020
10:50am Welcome Speech by Ir. Dennis Ong, Organising Chairman AAEC 2020
11:10am Welcome Speech by Prof. John Wilson, Deputy Vice-Chancellor and Chief Executive of Swinburne University of Technology Sarawak Campus
11:30am Opening Remarks by The Chief Minister of Sarawak
12.00pm Keynote Presentation Australia High Commissioner to Malaysia
12:20pm Keynote Presentation by Prof. Jugdutt Singh, Chief Scientist & Advisor to Sarawak (TBC)
12.40pm Visit to Exhibition Booths
1.00pm Lunch
2.00pm Technical Sessions A
  Concurrent:
Technical Session A1: Engineering Computing
Technical Session A2: Network, Communication & Cybersecurity
Technical Session A3: Simulation & Optimization 1
3.45pm Tea break
4.00pm Plenary 2: The Internet of Things and Cybersecurity
Chair: SMA

The internet of things (IoT) has been around for decades. What is the critical role that is played by the IoT in the IR4? How can it further enhance IR4? One of the major concerns with the IoT is cybersecurity. In general, industries are concerned with how these data are being stored securely and handled over the computing clouds. These questions will be the main focus in this plenary session.
4.00pm Speaker #4 (20 mins)
4.20pm Speaker #5 (20 mins)
4.40pm Discussion (20 mins)
5.00pm Networking
6.30pm Gala Dinner
Important Dates
  • 31 January 2021
    Submission of abstracts
  • 15 February 2021
    Acceptance of abstracts
  • 07 March 2021
    Early bird registration ends
  • 30 April 2021
    Submission of papers
  • 31 May 2021
    Acceptance of paper